На Луганщині підуть під суд двоє депутатів: у чому їх звинувачують

Депутати Новоайдарської райради проходять у справі про заволодіння бюджетними коштами

Двох депутатів райради на Луганщині судитимуть за заволодіння бюджетними коштами, повідомляє пресслужба прокуратури Луганської області.

Так, прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно двох депутатів Новоайдарської районної ради Луганської області. Фігуранти підозрюються у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та службового підроблення, вчинених у складі організованої групи (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як з’ясувало слідство, депутат-керівник комунального закладу створив та очолив на території Новоайдарського району злочинне угруповання. До діяльності він залучив свого підлеглого та ще одного депутата райради. Так, упродовж 2019 року вони уклали договори купівлі-продажу опалювального обладнання, склали завідомо неправдиві офіційні документи та перерахували грошові кошти без фактичної поставки товару до комунальної установи. У прокуратурі зазначають, що в результаті цього учасники угруповання заволоділи бюджетними коштами на загальну суму майже 170 тисяч грн.

Раніше повідомлялося, що в Луганській області працює орендодавець-шахрай. Поліція зробила попередження жителям.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.