Названа ймовірна причина пожеж на Луганщині

У штабі ООС розповіли, яка зараз ситуація із пожежами на Луганщині

Пожежі, які зі вчора тривають на Луганщині, могли статися через навмисний підпал. Про це заявили у штабі Операції об'єднаних сил.

Повідомляється, що вже другу добу поспіль на Луганщині тривають масштабні степові та лісові пожежі. Перші осередки загоряння було зафіксовано на рубежі Щастя-Лобачево-Лопаскіне-Трьохізбенка.

"Характер виникнення епіцентрів горіння та їх розповсюдження свідчить про навмисний підпал, адже вогонь з’явився відразу в кількох місцях одночасно", - йдеться у повідомленні.

Об’єднані сили роблять все можливе, щоб мінімізувати втрати від вогню та не допустити знищення майна місцевого населення.

Додамо, що оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки та залучено необхідну кількість особового складу і техніки. У штабі зазначили, що Збройні Сили України  разом з представниками ДСНС та іншими підрозділами Об'єднаних сил відрізають шляхи поширення вогню на населені пункти.

Так, у районі між Станицею Луганською та Болотенним пожежу в майже 10 гектарів  локалізовано. Загрози розповсюдження у напрямку населеного пункту Станиця Луганська немає.

Наразі продовжується локалізація пожежі в районі населених  пунктів Лобачеве та Лопаскіно. Там  площа загорання становить 950 гектарів.

Як повідомлялося, у зоні ООС на лінії розмежування сталася пожежа.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.