У Слов’янську працівниця банку обдурила пенсіонерів на 50 тис. грн

На Донеччині в банку проводили незаконні операції з пенсіями мешканців тимчасово окупованих районів

У Слов’янську кіберполіція викрила співробітницю банку у заволодінні коштів клієнтів, повідомляється на сайті обласного управління Національної поліції на Донетчині.

Так, маючи доступ до інформації, що становить банківську таємницю, 37-річна жінка проводила незаконні операції з пенсійним нарахуванням громадян, які мешкають на тимчасово окупованій території. Фігурантка була спеціалістом із обслуговування клієнтів у відділені одного з банків у м. Слов’янськ та мала доступ до персональних даних клієнтів з тимчасово окупованої території та їх рахунків. Жінка несанкціоновано змінювала інформацію з обмеженим доступом, що обробляється в автоматизованій банківській системі. Протиправні дії були вчинені відносно 19 пенсіонерів.

"Співробітниця, користуючись своїми повноваженнями, проводила незаконні операції: без відома пенсіонерів вносила неправдиві данні стосовно їх відвідування фінустанови, таким чином подовжувала дію їх банківських рахунків, за два місяці підозрювана завдала збитків державі на загальну суму близько 50 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Жінці оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, поліція попередила мешканців Луганщини про орендодавця-шахрая.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.