ОБСЄ знову зафіксувала порушення з боку окупантів

Дрони ОБСЄ помітили порушення на непідконтрольній території Донбасу

Безпілотники ОБСЄ виявили дії окупантів на Донбасі, які порушують домовленості про перемир’я від 27 липня цього року. Про це інформує штаб Операції об'єднаних сил.

Так, 7 вересня ОБСЄ зафіксована продовження наявної траншеї поблизу населеного пункту Березівське Луганської області. А 8 вересня п’ять осіб збройних формувань працювали із лопатами біля однієї з позицій на північно-східній стороні дороги місцевого значення поблизу Раївки Луганської області.

Також під час спостережного польоту ОБСЄ з порушенням лінії відведення на полігонах було зафіксовано 16 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм) та шість буксируваних гаубиць  (Д-30А"Жаба", 122 мм) поблизу Бугаївки Луганської області, а також три реактивних системи залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм) неподалік Покровки Донецької області.

Крім того, на полігоні поблизу Бугаївки на Луганщині помітили 12 танків та три ймовірно зенітних ракетних комплексів (9К35 "Стріла-10").  До того ж, на полігоні поблизу Тернового, на Донеччині, патрулем зафіксовано чотири танки (невстановленого типу), а на полігоні поблизу Покровки – три самохідних гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм), три буксирувані гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) і десять танків (невстановленого типу) поза межами виділених місць зберігання.

"Зафіксовані факти вказують на порушення незаконними збройними формуваннями Російської Федерації домовленостей, які вступили в дію 27 липня 2020 року. Зокрема, це стосується розширення та поглиблення позицій, а також систематичного нарощення озброєння й військової техніки в прямій близькості до лінії зіткнення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше дрони ОБСЄ зафіксували важку техніку та оборонні споруди на непідконтрольній території Донбасу.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.