З автоперевізників в Донецькій області вимагали гроші, - СБУ

У разі несплати грошей автоперевізникам погрожували фізичною розправою

У Маріуполі, що в Донецькій області, затримали зловмисників, які вимагали гроші з приватних автоперевізників. Директор і працівники однієї з міських автостанцій обклали "даниною" підприємців, які займалися пасажирськими перевезеннями на рейсах міжміського сполучення, передає прес-служба ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Як наголошується, сума поборів становила 25% від щоденної прибутку комерсантів.

"У разі несплати грошей учасники групи погрожували автоперевізникам фізичною розправою. Для" кришування "залучалися неодноразово засуджені місцеві кримінальні авторитети. Щомісячний прибуток рекетирів, за оперативною інформацією, становив до 100 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

Організаторів групи і чотирьох їх спільників правоохоронці затримали за місцем їх роботи і адресами проживання. Це сталося після того, як зловмисники отримали чергову неправомірну вигоду.

"Були вилучені кошти, отримані від незаконної діяльності, і чорнові записи з урахуванням щоденної сплати" данини ", - пояснюють в СБУ.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Слідство триває.


Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що держслужбовця під Донецьком звільнили за "лайк" в "Одноклассниках".




Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.