На Донбасі окупант самостійно здався українській поліції

Служити в незаконних формуваннях чоловікові запропонували за 200 гривень в день і за продукти харчування

На сході України в Донецькій області до поліції завітав 45-річний мешканець Селидового. Він розповів, що три місяці служив у незаконних збройних формуваннях, передає прес-служба поліції Донеччини.

Як зазначається, чоловік зводив оборонні споруди на мосту і чергував на блокпосту окупантів.

"Зрозумівши, що "герої" так званої "ДНР" - звичайні зловмисники, він покинув їх. Чоловік визнав, що це було величезною помилкою в його житті. Він допомагав зводити оборонні споруди на мосту поблизу села Карлівки. Після закінчення будівництва чоловік отримав позовне "Малюк" і вступив на блокпост, де в його обов'язки входила перевірка автотранспорту і документів у осіб, які рухалися зі сторони села Галицинівка", - йдеться в повідомленні.

До окупантів чоловік потрапив ще в травні 2014 року. Служити в незаконних формуваннях йому запропонували за 200 гривень у день та за продукти харчування.

"Періодично з нами проводили заняття, на яких вчили, як збирати і розбирати ручні гранати, ставити і знімати розтяжки. Довідавшись із засобів масової інформації про те, що існує програма "Повертайся додому", яка передбачає звільнення від кримінальної відповідальності, я вирішив скористатися шансом і звернутися в поліцію", - розповідає молодий чоловік українській поліції.

Так, додається, що згідно ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України у разі, якщо людина не скоювала тяжких злочинів і добровільно покинула ряди окупантів, їй надається гарантований від держави шанс на мирне життя без кримінальної відповідальності.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що окупанти застосували озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.