Окупанти відпрацьовують питання вогневого ураження українських військ, - розвідка

Противник застосував бойові машини піхоти і гранатомети різних типів

На сході України сьогодні, 11 вересня, зафіксовано три випадки порушення режиму припинення вогню з боку окупаційних військ. Такі дані відомі станом на 12:00, передає прес-служба Міністерства оборони України.

Як зазначається, вогонь із заборонених зразків зброї противник поки не вів, але застосував бойові машини піхоти і гранатомети різних типів поблизу населених пунктів Жолобок, Богданівка та Невельську.

"Командування збройних сил Російської Федерації продовжує вживати заходів для приховування порушень Мінських домовленостей. З початку вересня був введений посилений контроль дотримання порядку маскування засобів вогневого ураження з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів російсько-окупаційних військ, розміщених в укриттях поблизу лінії зіткнення на заборонених відстанях", - йдеться в повідомленні.

Також додається, що збільшилася інтенсивність тренувань передових підрозділів противника, в ході яких відпрацьовуються питання вогневого ураження українських військ. У тому числі із застосуванням заборонених артилерійських систем.

"При цьому, контроль за дотриманням заходів маскування здійснюється з використанням безпілотних літальних апаратів. Виявлені порушення і недоліки щодо маскування усуваються окупаційними військами негайно", - пояснили в прес-службі.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбасі окупант самостійно здався українській поліції.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.