Депутата в Луганській області викрили у привласненні бюджетних грошей, - СБУ

Остаточне рішення щодо депутата винесе суд. Для цього, СБУ направило всі зібрані матеріали

В Луганській області депутата підозрюють в організації привласнення бюджетних коштів. Він є одним із депутатів Сєвєродонецької міської ради, передає прес-служба ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Як зазначається, з міського бюджету у 2016 році були виділені кошти на капітальний ремонт покрівель Льодового палацу спорту, понад 30 житлових будинків, навчальних закладів, об'єктів критичної інфраструктури.

"Незадовго до цього, учасники угруповання, яку створив і очолив депутат міської ради, придбали право керування рахунками фіктивної комерційної структури (зареєстрованою в Запоріжжі). Зловживаючи службовим становищем, зловмисники змушували розпорядників бюджету укладати договори на проведення ремонту саме з цим підприємством", - йдеться в повідомленні.

Надалі, отримані гроші зловмисники переводили в готівку.

"Шляхом завищення вартості виконаних робіт учасники угруповання присвоїли та легалізували понад 1,3 мільйона гривень. Навесні 2019 року керівників фірми і однієї з установ-замовників робіт притягнуто до кримінальної відповідальності за фіктивне підприємництво та службову недбалість", - йдеться в повідомленні.

Недавно, 9 вересня, у Сєверодонецький міський суд було направлено обвинувальні матеріали щодо організованої групи осіб - чотирьох правопорушників, у тому числі депутата Сєверодонецької міської ради.

За фактом було порушено кілька кримінальних виробництв. А саме: по 3 ч. ст. 28 ККУ (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 4 ст. 190 ККУ (заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 209 ККУ (вчинення дій, спрямованих на маскування незаконного походження коштів, отриманих в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, яке передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинене організованою групою).

picture

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбасі поліцейські хочуть впровадити практики американських поліграфологів.




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.