Є постраждалі: сьогодні окупанти обстріляли українських вояків 15 разів

Ворог вів обстріл з озброєння Бойової машини піхоти (БМП) і великокаліберних кулеметів

На сході України з початку поточної доби окупанти вже здійснили 15 прицільних обстрілів позицій Українських героїв. Ворог застосував гранатомети різних систем і п'ять разів здійснив мінометні обстріли, які заборонені Мінськими угодами, передає прес-служба Міністерства оборони України.

Як зазначається, мінометні обстріли відчули на собі воєни України, які служать у населених пунктах Травневе, Мар'їнка, Новолуганське, Південне і Красногорівка. 

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупаційні війська сьогодні зробили сім прицільних обстрілів. Вони відбувалися з 01:40 до 07:55 з різними інтервалами", - йдеться в повідомленні.

Вісім прицільних ворожих обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". При цьому, чотири рази під ворожим вогнем знаходились захисники Мар'їнки.

"Відразу з півночі у напрямку від мікрорайону Трудовська окупованого Донецька, противник вів вогонь по наших позиціях з ручних протитанкових гранатометів та стрілецького озброєння. Після 05:00, з напрямку від окупованого селища міського типу Олександрівка, ворог випустив 8 мін калібру 82 мм і вів обстріл з гранатометів різних систем. З 06:15 зафіксовано ворожі обстріли зі станкових протитанкових гранатометів, а близько 07:00 ранку - з великокаліберних кулеметів", - пояснили в прес-службі.

Крім цього, з 06:20 і протягом 40 хвилин, у напрямку від Ужівки окупанти вели обстріл наших воїнів у районі Водяного з озброєння Бойової машини піхоти (БМП) і великокаліберних кулеметів.

"Захисники України кілька разів застосовували легке піхотне озброєння у відповідь на прицільні обстріли окупаційних військ. Це робилося з метою придушення ворожої збройної активності, збереження життя і здоров'я наших воїнів", - підкреслили в Мінобороні. 

Також сьогодні один військовий України вже встиг отримати поранення в результаті ворожих обстрілів, а інший - бойове травмування. Чоловіків евакуювали в медичні установи.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що окупанти грабують підприємців і обкрадають громадян.




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.