По захисникам Новолуганського окупанти випустили сьогодні 14 мін

Ворог застосовував станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети

На лінії бойового зіткнення сьогодні, 7 жовтня, окупанти здійснили вже сім прицільних обстрілів позицій українських воїнів. З цієї кількості, п'ять разів ворог застосовував мінометні обстріли, які заборонені згідно з Мінськими угодами, передає прес-служба Міністерства оборони України.

Як зазначається, близько опівночі окупанти випустили три міни калібру 82 мм і вели вогонь з великокаліберних кулеметів по захисникам селища Травневе.

"Після 07:00 ворог випустив 14 мін 120-го калібру по захисникам Новолуганське. А через годину, супротивник почав вести обстріл у районі ділянки розведення - населеного пункту Золоте. Там окупанти застосували станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети", - йдеться в повідомленні.

Не спокійно було і на Луганському напрямку, де сьогодні, близько 10:00, українські воїни опинилися під вогнем з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

"З мінометів калібру 82 мм окупанти вели обстріл по захисникам Чермалик (близько 08:00 ранку), а близько 11:00 - ворог випустив п'ять мін в районі Новолуганського і три міни по захисникам селища Гладосове", - пояснили в прес-службі.

Також додається, що воїнам України довелося вести оборонні дії, застосовуючи оборонні засоби. На даний момент серед українських військовослужбовців ніхто не постраждав.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що проти бойовиків на Донбасі відкрили кримінальне провадження.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.