СБУ провела операцію по виведенню з ОРЛО цінного свідка проти бойовиків

Раніше він входив до лав народної міліції "ЛНР"

Завдяки спеціальній операції Служба безпеки України вивела на підконтрольну територію України колишнього бойовика сепаратистських збройних формувань. Чоловік надав органам слідства і оперативним підрозділам інформацію про діяльність силового блоку терористичної організації "ЛНР". Про це передає прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що в 2017 році житель Луганська за фінансових труднощів набув танкового підрозділу так званої "4-ї ОМБр 2 АК Народної міліції ЛНР".

Не отримавши обіцяних грошей і розчарувавшись в фейкових ідеї "молодої республіки", він незабаром покинув бойовиків. Чоловік деякий час залишався на тимчасово окупованій території. Згодом колишній бойовик висловив готовність залишити Орлоя і надати українським правоохоронцям свідчення злочинної діяльності окупантів на території нашої країни і наявність російської військової техніки.

Співробітники СБУ провели ретельну перевірку і встановили, що громадянин України не брав безпосередньої участі в бойових діях і не вчинив інших тяжких злочинів. Він також надав слідству важливу інформацію про російської агресії проти нашої держави. За рішенням суду колишнього бойовика звільнені від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв розкаюється екс-співробітник СБУ, зрадив клятву Україні, заочно засуджений на 12 років ув'язнення.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.