Каша з Авдіївки стала нематеріальною культурною спадщиною

Блюдо, приготоване за старовинним рецептом, вважають оберегом
В Донецькій області у прифронтовому місті Авдіївка надзвичайну славу отримала місцева каша. Саме це блюдо увійшло в обласний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини, передає прес-служба Військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка Донецької області.
Як зазначається, авдіївську кашу по сьогоднішній
день готують за прабабусеними кулінарними
традиціями і рецептом, який змогли
зберегти. Таким чином, протягом
десятиліть, каша в Авдіївці стала
стравою-оберегом.
В прес-службі відомства наголошують, що рецепт приготування авдіївської каші міг з'явитися ще в середині 19 століття. А саме - у мікрорайоні Східний. Саме з цього місця почалося заселення Авдіївки. Також відомо, що каша в Авдіївці, мала, як святковий елемент для всієї родини, так і ритуальний. Під час поминальних трапез використовували саме авдіївську кашу, а не кутю. Господині, які знають рецепт приготування каші в Авдіївці, мають різні інгредієнти і різну послідовність їх використання.
При цьому, додається, що правильна авдіївська каша - це в першу чергу легка структура. А ще приємний смак ванілі, молока і наявність кольору білого з жовтим.
Раніше
"Донбас. Коментарі" писало, що
у Слов'янську відсвяткували ювілей школи
імені Тараса Шевченка.