Каша з Авдіївки стала нематеріальною культурною спадщиною

Блюдо, приготоване за старовинним рецептом, вважають оберегом

В Донецькій області у прифронтовому місті Авдіївка надзвичайну славу отримала місцева каша. Саме це блюдо увійшло в обласний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини, передає прес-служба Військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка Донецької області.

Як зазначається, авдіївську кашу по сьогоднішній день готують за прабабусеними кулінарними традиціями і рецептом, який змогли зберегти. Таким чином, протягом десятиліть, каша в Авдіївці стала стравою-оберегом.

В прес-службі відомства наголошують, що рецепт приготування авдіївської каші міг з'явитися ще в середині 19 століття. А саме - у мікрорайоні Східний. Саме з цього місця почалося заселення Авдіївки. Також відомо, що каша в Авдіївці, мала, як святковий елемент для всієї родини, так і ритуальний. Під час поминальних трапез використовували саме авдіївську кашу, а не кутю. Господині, які знають рецепт приготування каші в Авдіївці, мають різні інгредієнти і різну послідовність їх використання.

При цьому, додається, що правильна авдіївська каша - це в першу чергу легка структура. А ще приємний смак ванілі, молока і наявність кольору білого з жовтим.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що у Слов'янську відсвяткували ювілей школи імені Тараса Шевченка.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.