На Донбасі призначили нового прокурора

Євген Білоусов буде приділяти увагу військовим злочинам і злочинам проти національної безпеки

В Маріуполі, Донецької області, представили нового прокурора. Ним став Євген Білоусов, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації. 

Як зазначається, новому прокурору області буде не просто. Від нього чекають, що він зможе ефективно налагодити роботу правоохоронних органів і підвищити якість попереднього розслідування. Останнє хочуть запровадити з метою встановлення невідворотності покарання.

Так, особливу увагу також хочуть приділяти розслідуванню та документуванню злочинів, а саме - скоєних в умовах збройного конфлікту. Це будуть робити, щоб сформувати доказову базу для Міжнародного кримінального суду та національних судів.

За словами Євгена Білоусова, пріоритетом у його роботі будуть військові злочини, злочини проти життя і проти національної безпеки. Також будуть фокусувати увагу і на корупції, економічних злочинах і в земельній сфері.

Новий обласний прокурор родом з міста Біла Церква, Київської області. В органах прокуратури працює з 2010 року. Остання посада - перший заступник військового прокурора Об'єднаних сил (з серпня минулого року). У чоловіка є держнагорода "За військову службу Україні".

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що в Маріуполі почали читати книги по-новому.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.