"Опозиційна платформа – За життя" робить все, щоб зупинити розпродаж українських земель

СБУ зобов'язали почати розслідування у зв'язку зі спробою прийняти закон про продаж земель

В Україні "Опозиційна платформа – За життя" робила і буде продовжувати робити все, щоб зупинити розпродаж земель сільгосппризначення. Причина - це основне національне багатство українського народу і держави, передає прес-служба "Опозиційної платформи – За життя" на своєму сайті.

Як зазначається, Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України (СБУ) розпочати кримінальне розслідування за статтею 111 Кримінального Кодексу України "Державна зрада". Проводити розслідування необхідно у зв'язку зі спробою влади прийняти закон про продаж землі. Так, відомості про вчинення представниками влади кримінального правопорушення буде внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань (ЄРДР).

На початку цього місяця, 3 грудня, народні депутати від "Опозиційної платформи – За життя" повідомили в СБУ щодо вчинення злочину. Але справа в ЄРДР не внесли, як і не було розпочато досудового розслідування.

В прес-службі ОП "За життя" підкреслюють, що згідно з Конституцією, земля ‒ основне національне багатство, яке є об'єктом права власності Українського народу. Намагаючись продавити закон про продаж земель, в країні порушують основний закон.

Крім цього, за даними Соціологічної групи "Рейтинг", проти відкриття ринку землі категорично виступають 73% громадян. Ще у 15 обласних радах було прийнято рішення про неприйнятність надання дозволу на продаж земель сільськогосподарського призначення до проведення всеукраїнського референдуму.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, Медведчук сказав, що повинна зробити Україна, якщо захоче внести зміни в Мінські угоди.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.