Прожитковий мінімум потрібно терміново переглянути, - Королевська

Офіційно встановлений прожитковий мінімум в 2-2,5 рази нижче його фактичного розміру

Вижити на 2027 гривень просто неможливо, а прожитковий мінімум потрібно терміново переглянути. Таку думку висловила народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Наталія Королевська.

Під час парламентських слухань з питання формування прожиткового мінімуму в Україні, народний депутат повідомила, що питання формування прожиткового мінімуму є одне з найважливіших у соціальному порядку денному.

"Неадекватність споживчого кошика, недосконалість процедури розрахунку прожиткового мінімуму і його невідповідність фактичним рівнем приводить до того, що більшість громадян України змушені жити за межею бідності, отримуючи мізерні пенсії та соціальні допомоги", - сказала Наталія Королевська.

Нардеп вважає, що в бюджеті заклали неадекватний і невідповідний сьогоднішнім реаліям прожитковий мінімум – 2027 гривень. Так, за ці гроші неможливо заплатити навіть за комунальні послуги і в цілому прогодувати родину, а також купити необхідні товари.

Саме Міністерство соціальної політики розрахувало прожитковий мінімум для працездатних громадян у розмірі 4 797 гривень. При цьому, офіційно встановлений прожитковий мінімум в 2-2,5 рази нижче його фактичного розміру.

Наталія Королевська підкреслила, що необхідно прикласти всі зусилля, щоб в бюджет 2020 року були внесені відповідні корективи. А саме, щоб розмір прожиткового мінімуму відповідав його реальному рівню. Тоді це надасть можливість автоматично підняти пенсії і всі існуючі соціальні виплати.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбас приїде відомий IT-фахівець Олександр Карпенко.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.