Новий "звук" і нові крісла: на Донбасі модернізували концертний зал

Литаври Adams, які використовують оркестри кращих філармоній, закупили для Донецької області

В Донецькій області повністю завершили проводити модернізацію концертного залу. Завдяки цьому в приміщенні оновився "звук", з'явилися нові крісла, системи кондиціонування та опалення, написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко.

За його словами, в новому залі вже провели репетицію духового оркестру в основному (першому) корпусі Бахмутського коледжу мистецтв імені Карабиця. На цю подію студенти і самі викладачі чекали кілька місяців поспіль.

Під час капітального ремонту зробили сцену (оновили зовнішній вигляд), а ще - закупили 13 акустичних та електронних 12 піаніно "Yamaha" і комплект литавр "Adams".

Завідувач відділом духових та ударних інструментів Юрій Дахнівський підкреслив, що подібні музичні інструменти є рідкістю в навчальних закладах. Тому, що литаври Adams взагалі мають оркестри кращих філармоній.

Крім цього, протягом останніх трьох років в Бахмутському коледжі мистецтв капітально відремонтували два навчальних корпуси, створили комфортні умови в гуртожитку, придбали інструменти. Стало більше в цьому закладі навчатися і самих студентів. На даний момент навчання проходять 195 осіб. У наступному році, припускають, що кількість учнів перевищить за 200 осіб.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що в Маріуполі вже запустили безкоштовний "Новорічний експрес".



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.