Крах літака МАУ в Ірані: нардеп від ОПЗЖ вимагає відставки глав СБУ і контррозвідки

Ілля Ківа вважає, що подібні вильоти були небезпечні для життя

Недбалість голови Служби безпеки України (СБУ) і керівника Департаменту контррозвідки стала причиною загибелі українців в авіакатастрофі в Ірані (де стався крах літака МАУ, - ред.). Таку думку висловив народний депутат від "Опозиційної платформи - За Життя" Ілля Ківа, передає прес-служба ОПЗЖ.

Як зазначається, Ілля Ківа вимагає від президента України Володимира Зеленського відставки глав СБУ і контррозвідки.

"Небо не закрили, політ дозволили, чим поставили під загрозу життя і фактично сприяли тій трагедії, яка забрала життя 11-ти українських громадян", - вважає парламентарій.

Також, впевнений народний депутат, вони (глава СБУ і контррозвідки) повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності за службову недбалість, що призвела до загибелі українських громадян. При цьому, повідомив Ілля Ківа, шукати винних на території інших країн недоречно. Причина - саме українські спецслужби не впоралися зі своїм завданням.

"Чому розвідка, СБУ, дозволила українському борту з українськими громадянами піднятися в небо і стати трагедією для всього українського народу? Не секрет, що подібні вильоти були небезпечні для життя, і наша країна зобов'язана була закрити небо для цивільної авіації до роз'яснення ситуації в зоні конфлікту", - сказав Ілля Ківа.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що на борту впалого в Ірані українського літака була мешканка Луганщини. 



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.