Відважних поліцейських собак показали на Донбасі

За рік собаки допомогли розкрити 28 убивств, 22 розбійних нападів і грабежів, а ще більше 200 крадіжок

У минулому, 2019 році, поліцейські собаки на Донбасі допомогли правоохоронцям розкрити близько 350 злочинів. Ці службові собаки виходять на слід людей навіть через 8 годин, після того, як сталася подія, і можуть пройти по слідах зловмисника 5,5 км, передає прес-служба поліції Донеччини.

Як зазначається, знайти "закладки" з наркотиками і багато іншого, поліцейські собаки здатні всього лише за кілька хвилин. На даний момент у кінологічному центрі поліції Донбасу налічується 40 відважних собак.

За словами начальника кінологічного центру Леоніда Котова, в 2019 році на допомогу людям кінологічні групи виїжджали більше 2000 разів. Службові собаки брали участь у засідках, обшуках, шукали зниклих людей і зловмисників. А ще вони несли службу на блокпостах і обстежили територію при загрозі терактів.

Так, вибухівку собаки шукали в 80 приміщеннях (не одне повідомлення про загрозу не підтвердилося), допомогли розкрити 28 вбивств, 22 розбійних нападів і грабежів, понад 200 крадіжок.

Крім цього, за допомогою собак було знайдено 25 одиниць зброї, 26 вибухових пристроїв, понад 4600 патронів і 10 кг вибухівки. Все це допомогло врятувати життя людей. Ще службові собаки допомогли виявити більше 1 кг готових до вживання наркотиків та 500 кущів конопель.

picture

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбасі шукають бажаючих взяти участь у КВК "Любов у (не) великому місті".



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.