На Донбасі почали розбиратися з проблемами "Шахти ім. Святої Матрони"

Заборгованість по зарплаті на підприємстві досягла 22 мільйонів гривень

В Донецькій області сьогодні, 14 січня, обговорили критичну ситуацію, яка виникла на недержавній "Шахті ім. Святої Матрони". Зустріч провели з представниками профспілок і керівництва Торецька, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко.

Як зазначається, говорили щодо ліквідації заборгованості по зарплаті, забезпечення електропостачання шахти (в обсягах, щоб було достатньо для роботи водовідливу та вентиляції), а ще про подальшу перспективу роботи підприємства.

Наразі на шахті працює 457 осіб. Вони проводять підземні роботи з видобутку вугілля та ремонту гірських виробок. Останні два місяці (листопад-грудень) вугілля на шахті не добували, а самі працівники перебували в неоплачуваних відпустках.

За словами Павла Кириленка, заборгованість по зарплаті на підприємстві досягла 22 мільйонів гривень. Погашення заборгованості залежить від керівництва Асоціації "Група Механік", оскільки вони володіють підприємством на правах оренди. Самі власники компанії повідомляють, що до кінця січня будуть приймати заходи щодо пошуку джерел погашення заборгованості.

При цьому, голова Донецької обласної держадміністрації підкреслив, що ДОГА не має реальних важелів впливу на те, щоб вплинути на ситуацію, яка склалася на шахті.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що дітей, які проживають на лінії розмежування, відправили на відпочинок.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.