ОПЗЖ вимагатиме обмеження розміру зарплат міністрів і топ-чиновників

Зарплати державних топ-чиновників повинні залежати від ефективності їх роботи

В країні існує колосальна заборгованість по заробітній платі. Зокрема, існує заборгованість по зарплатам вчителів, лікарям, соціальних працівників. Про це повідомила народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Наталія Королевська.

За її словами, також не були проіндексовані пенсії, соцвиплати. При цьому, ціни на товари першої необхідності і тарифи на комунальні послуги зростають величезними темпами.

"В цей же час топ-чиновники і керівники державних підприємств отримують сотні тисяч, а то й мільйони гривень на місяць. Це - цілковите порушення принципу соціальної справедливості", - сказала Наталія Королевська.

Народний депутат вважає нонсенсом те, що чиновники отримують мільйонні зарплати, а люди виживають на 2027 гривень прожиткового мінімуму. Також вона повідомила, що за це несе відповідальність нинішня влада. Це стосується і необґрунтованих премій і додаткових виплат у десятки тисяч гривень міністрам.

"Зарплати державних топ-чиновників залежать від ефективності їх роботи та від рівня життя людей у країні", - підкреслила Наталія Королевська.

Команда "Опозиційної платформи - За життя" вже підготувала проект закону, який обмежує розмір заробітних плат міністрів, глав держкорпорацій та інших топ-чиновників. А саме в розмірі не більше 10 прожиткових мінімумів. Також партія буде вимагати розгляду і прийняття такого законопроекту.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що дітей, які проживають на лінії розмежування, відправили на відпочинок.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.