"Опозиційна платформа – За життя" виступає проти продажу української землі

До процесу купівлі української землі не повинні бути допущені іноземці

Команда "Опозиційної платформи – За життя", як і раніше виступає проти продажу української землі. Також ОПЗЖ пропонує перенести це рішення до кращих часів, повідомив співголова "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабінович. 

За його словами, варто провести референдум щодо питання відносно продажу землі, а ще - встановити обмеження по площі землі, кількість якої можна продавати. Причина - сотні тисяч га в одні руки - це занадто. Також, до процесу купівлі української землі не повинні бути допущені іноземці. Впевнений політик, що в цьому питанні не потрібно слухати МВФ (Міжнародний валютний фонд).

Вадим Рабінович додав, що потрібен і закон, який скасовує заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення. Але не в тому вигляді, в якому його пропонують на даний момент.

"Нинішня влада, що має монобільшість у парламенті, може прийняти будь-яке рішення. Але в рамках роботи в комітетах і робочих групах ми вимагаємо від "слуг" дотримання процедури при прийнятті таких важливих для країни рішень, як продаж землі", – сказав політик.

Крім цього, Вадим Рабинович підкреслив, що якщо влада, користуючись своєю більшістю, продавить закон про продаж землі, це стане "трагічною подією". В такому випадку слід внести пропозиції про відсутність можливості для іноземців купувати українську землю.


Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що Шуфрич повідомив, хто може дозволити продавати українські землі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.