На Донбасі відзначають 75-ту річницю визволення в'язнів концтабору Аушвіц

На території Біркенау розміщувалися чотири газові камери, замасковані під душові

В Донецькій області сьогодні, 27 січня, відзначають 75-ту річницю визволення в'язнів нацистського концтабору Аушвіц ("фабрика смерті"). Це був один із найбільших концентраційних таборів нацистської Німеччини, передає прес-служба Донецької облдержадміністрації в соцмережі Facebook.

Як зазначається, табір перебував у польському місті Освенцім у 1940-1945 роках. Він став для світу символом Голокосту, геноциду і терору.

"Концтабір був створений 20 травня 1940 року і об'єднував групу концтаборів. Ще з перших поселень сюди почали відправляти євреїв. В різний час в таборі налічувалося від 13 до 16 тисяч ув'язнених. У 1942 році ця цифра зросла до 20 тисяч", - йдеться в повідомленні.

Також, у цьому таборі був проведений перший експеримент з використанням смертоносного газу ціаніду. Це було зроблено 3 вересня 1941 року в блоці №11. Під час цього загинуло 600 радянських військовополонених.

"Стверджують, що на території Біркенау розміщувалися чотири газові камери, замасковані під душові, і чотири крематорії, які використовувалися для спалювання людей. Сюди доставлялися людей з усієї окупованої Європи", - пояснили в прес-службі.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що грант у 2800 доларів можуть отримати бізнесмени на Донбасі.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.