У Путіна розповіли, чи зможе Росія гарантувати припинення вогню на Донбасі

У Росії продовжують наполягати, що на Донбасі немає їх військових

Російська Федерація не може виступити в якості гаранта припинення вогню на Донбасі. Про це заявив Дмитро Пєсков, прес-секретар президента Росії Володимира Путіна, передає "ТАСС". Він знову акцентував увагу на тому, що Росія нібито не є однією зі сторін конфлікту на сході України.

Пєсков заявив, що дуже важливо закріплювати подібні домовленості на рівні Нормандського формату, але Росія не буде нічого гарантувати, так як не вважає себе учасницею конфлікту. У той же час, за його словами, нове угода про режим тиші на Донбасі є дуже важливим кроком для зниження напруженості на лінії зіткнення.

Нагадаємо, представники ТКГ 22 липня узгодили заходи з припинення вогню на сході України, які вступлять в силу з 27 липня. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, які ризики є у заходи контролю, про які домовилися в рамках зустрічі в Мінську і ТКГ наскільки ймовірно, що обстріл на Донбасі насправді припиняться.

В той же час вже сьогодні бойовики порушили режим тиші на Донбасі. У штабі ООС повідомили, що 27 липня з початку доби зафіксовано один обстріл з боку збройних формувань Російської Федерації.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.