Неподалік Авдіївки окупант відкрив вогонь з великокаліберного кулемета – Міноборони

В Міноборони розповіли про провокації в зоні ООС

В зоні проведення операції Об’єднаних сил поблизу Авдіївки близько 10:00 противник намагався спровокувати українських захисників, застосувавши кулемет великого калібру. Про це заявив полковник Максим Праута у ході брифінгу Міністерства оборони України 20 серпня.

Повідомляється, що за 19 серпня на Луганському напрямку задокументовано три порушення противником домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи. Так, після опівдня поблизу Луганського та двічі у вечірній час біля Попасної пролунали поодинокі постріли зі стрілецької зброї з боку окупантів.

"Ці провокативні постріли не несли загрози життю та здоров’ю наших воїнів, тому українські захисники зброю у відповідь не застосовували", - йдеться у повідомленні.

Загалом від початку поточної доби до опівдня на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів не зафіксовано. Бойових втрат та поранень серед особового складу як минулої, так і поточної доби не було.

При цьому в Міноборони додали, що наші військовослужбовці спостерігають за противником, і у разі загрози власному життю чи здоров’ю готові дати йому відсіч.

Нагадаємо, експерти дали оцінку засіданню ТКГ щодо Донбасу, на якому вперше Україну представляв Леонід Кравчук.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.