Дітей на Донбасі готували захищати територіальну цілісність України

Міжнародний проект проводився вже вчетверте

У Донецькій області три команди дітей, з України, Литви і Польщі, взяли участь у міжнародній акції "Нащадки вільних" імені князя К. І. Острозького. Цей захід було спрямовано на збільшення чисельності молоді, яка готова до виконання обов'язків за захист незалежності та територіальної цілісності своєї країни (українських дітей до захисту України), передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, цей унікальний міжнародний проект проводився вже вчетверте.

"Цього року на нього приїхали команди молоді з України, Литви та Польщі, щоб обмінятися досвідом патріотичного виховання у своїх країнах, історією боротьби за незалежність своїх народів на початку ХХ століття, і згадати, як сотні років тому наш спільний Герой Князь Костянтин Іванович Острозький на чолі України-польсько-литовського війська розбив Московське військо над Оршею, коли воно в черговий раз намагалося знищити вільні європейські народи", - сказав начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Микола Ляхович.

Крім цього, зазначається, що в цьому році захід проходив з 24 по 31 серпня. Учасники змогли ознайомитися з основними правилами безпечного поводження зі зброєю, вивчили основи роботи в форматі "людина-інформаційна система", отримали навички туризму, освоїли основні психологічні прийоми поведінки у критичних ситуаціях.

"Інспектори патрульної поліції провели з командами бесіду на тему "Запобігання насильства над дітьми та буллінг", яка сприяла розвитку усвідомлення необхідність дотримання правил безпечної поведінки, важливості конструктивного вирішення конфліктних ситуацій та толерантного спілкування", - пояснили в прес-службі.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що на сході України збільшилися снайперські обстріли



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.