Краматорськ виділяє найбільшу кількість грошей для закупівлі пільгових ліків

У місті хочуть встановити "прозору чергу", щоб уникнути ажіотажу при отриманні ліків

В Донецькій області в місті Краматорськ додатково виділили 750 тисяч гривень на пільгові ліки. Раніше, в цьому році, на придбання таких ліків вже було направлено майже 7 мільйонів гривень, передає прес-служба Краматорської міської ради.

Як зазначається, навіть такої виділеної суми не вистачає, щоб покрити необхідні потреби. Наприклад, якщо у людини виявили онкологічне захворювання, на ліки необхідно витратити 30-50 тисяч гривень на місяць. І така сума необхідна тільки для однієї людини. При цьому, в інших сусідніх містах, на пільгові ліки виділяють лише від 350 000 до 1 мільйона гривень на рік.

Так, на даний момент в Краматорську налічується 38 тисяч осіб, які мають можливість отримувати пільгові ліки. Умовно, на одну людину на рік припадає лише по 200 гривень.

"Краматорськ виділяє найбільший обсяг грошей для закупівлі пільгових ліків", - йдеться в повідомленні.

На даний момент в місті хочуть встановити "прозору чергу", щоб уникнути ажіотажу при отриманні ліків. Для цього проводять переговори з аптечними мережами щодо впровадження відпустки медикаментів. А саме - через реєстрацію отриманих рецептів.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбасі запрацював додаток для швидкого зв'язку з поліцією. 



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.