На скільки брудне повітря на Луганщині – дослідження лабцентру

Луганський обласний лабораторний центр перевірив рівні забруднювальних речовин у повітрі в Сєвєродонецьку та Лисичанську

На Луганщині у Сєвєродонецьку якість повітря не відповідає нормам. Про це інформує в Facebook ДУ "Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України".

Так, спеціалісти 6 серпня з’ясували рівні забруднювальних речовин в атмосферному повітрі міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Моніторинг проводиться у двох фіксованих точках: стаціонарних постах у м. Сєвєродонецьку на 52 кварталі та м. Лисичанську на пр. Перемоги, 157.

Повідомляється, що за результатами спостережень перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) досліджуваних забруднювальних речовин в атмосферному повітря у Лисичанську не виявлено. А от у Сєвєродонецьку в атмосферному повітрі встановлено перевищення середньодобової гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду в 2,1 рази.

Як повідомлялося, модернізація водопостачання на Донбасі обійдеться у 5 млрд грн. Так, модернізація комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу", від функціонування якої залежить водопостачання усієї Донецької області, має відбутися за три роки.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.