Сотні випускників Луганщини стали студентами українських вузів за спрощеною системою

Із ОРЛО в Україну надійшло майже 738 заяв про вступ

Завдяки роботі дев'яти освітніх центрів "Донбас - Україна", випускники з тимчасово окупованої території області і "сірої зони" подали 738 заяв надходження за спрощеною процедурою в українські вузи. Про це на обласній конференції освітніх працівників повідомив голова Луганської облдержадміністрації Віталій Комарницький, передає "Укрінформ".

Комарницький запропонував розробити "дорожню карту" заходів, спрямованих на розвиток вищої освіти в регіоні, щоб університети і коледжі мали належні умови для проведення вступної кампанії та процесу навчання, а випускники вузів були забезпечені перспективною роботою на підприємствах області та житлом.

Він також додав, що вже у вересні збирає Раду ректорів вищих навчальних закладів із залученням широкого кола роботодавців з визначенням найбільш актуальних професій для регіону.

Також в повідомленні зазначається, що в цьому році Луганська область отримала майже в два рази більше освітньої субвенції, тому керівники міст і районів, селищних рад повинні взяти під особистий контроль своєчасне використання коштів.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" передавав повідомлення Комарницького про перспективи відкриття в найбільшому місті Луганщини - Сєвєродонецьку - офісу ЮНІСЕФ.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.