Перспективним спортсменам у Слов'янську будуть платити стипендії

Максимальна сума стипендії не буде перевищувати один прожитковий мінімум

Вже з завтрашнього дня, 1 листопада, у Слов'янську почнуть приймати документи на призначення стипендій провідним і перспективним спортсменам в 2020 році. Заявки буде приймати відділ у справах сім'ї, молоді, фізичної культури і спорту, передає прес-служба Слов'янської міської ради.

Як зазначається, стипендії будуть призначати не лише учням та студентам, але і іншим спортсменам у віці до 35 років. Обов'язкова умова для отримання грошових виплат - спортсмен повинен бути зареєстрований і проживати в Слов'янську. Претендувати на стипендію можуть спортсмени, які представляли Слов'янськ на змаганнях (як в попередньому році, так і в рік виплати стипендії).

Виплати будуть призначати виключно на конкурсній основі. Розмір стипендії буде залежати від досягнень спортсмена. Але максимальна сума не буде перевищувати один прожитковий мінімум станом на 1 січня року, в якому відбувається виплата. Вже відомо, що мінімальний розмір стипендії - це 25% від прожиткового мінімуму.

Всього буде призначено 32 стипендії, а саме - 16 стипендій в олімпійських видах спорту, 10 стипендій неолімпійських та 6 стипендій - види спорту серед спортсменів з інвалідністю (перевага буде віддаватися тим, хто брав участь у Паралімпійських і Дефлімпійських іграх).

Більш детальну інформацію можна дізнатися у відділі у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов'янської міської ради.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що конкурс мультимедійних проектів стартував на Донбасі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.