Наступного року на Донбасі з'являться плоггінг і секція SUP-бордінг

В області 11 спортивних проектів перемогли в "Громадському бюджеті"

В Донецькій області переможцями "Суспільного бюджету" в Маріуполі стали 11 проектів, які будуть реалізовані у 2020 році. Завдяки цьому в місті з'являться плоггінг, секція SUP-бордінгу, "Mariupol Race" і багато іншого, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, всі ці 11 проектів пов'язані зі спортом. На їх впровадження буде направлено 800 тисяч гривень.

Плоггінг представить новий екологічний рух в місті. Суть полягає в тому, що місцеві мешканці зможуть займатися спортом і при цьому очищати довкілля від сміття. Це буде масове заняття фізкультурою - біг з підтюпцем. Заняття буде супроводжуватися збором сміття.

Проект "Mariupol Race 2020" передбачає проведення мультиспортивних гонок протягом двох днів. Присутні зможуть побачити траси з перешкодами і спробують пройти випробування на складність і на витривалість.

Один із найцікавіших проектів, який буде реалізований вже наступного року - секція SUP-бордінг ("Стоячи з веслом") і створення відповідної команди. Так, місцеві мешканці зможуть навчитися серфінгу стоячи з веслом на дошці. Даний вид спорту є відносно новим. Популярність SUP-бордінгу зростає з кожним днем. 

Крім цього, в місті проведуть "Козацькі розваги", реалізують проект "Kayaking for All" (веслування-каякінгу), шашковий фестиваль "Кубок Азовського моря", а влітку дітей Маріуполя відправлять у спортивно-туристичні табори.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що копалини, яким більше трьох мільйонів років, покажуть на Донбасі.




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.