Кабмін відмовився від спецціни на газ для Луганської ТЕС

В уряді знайшли інший варіант рішення проблеми

Кабінет Міністрів України скасував своє рішення щодо знижки на газ для енергогенеруючих компаній Луганщини. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив представник президента Андрій Герус.

"Нафтогаз не буде продавати газ для "ДТЕК Східенерго" (Луганська ТЕС) за спеціальною пільговою ціною. Буде звичайна ринкова ціна. Отже, збитки в розмірі 100-200 млн грн у місяць для державної компанії, отже, і для держави, не буде", - написав він.

Відзначається, що під час спеціальної урядової наради було прийнято рішення про забезпечення суб'єктів генерації Луганщини енергоносіями без застосування регульованої спеціальної ціни. Одночасно НЕК "Укренерго" доручено прискорити реалізацію проекту будівництва в області другої лінії енергозабезпечення.

Нагадаємо, із-за того, що Росія заблокувала постачання вугілля на Луганську ТЕС було прийнято рішення перевести станцію з вугілля на газ. Місцева влада звернулася до уряду з проханням тимчасово знизити ціну на газ, так як собівартість виробництва електроенергії на газ перевищує граничні ціни на електроенергію.

Щоб уникнути проблем з електропостачанням в регіоні, Кабмін прийняв відповідне рішення про спецціну (в 2 рази нижче ринкової) для Луганської ТЕС.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.